Jabbercast
Image default
Health

Arbeidsdeskundig onderzoek

Er komen vaak situaties voor waarbij een werknemer voor langere tijd arbeidsongeschikt is geweest, in dat soort gevallen kan een arbeidsdeskundig onderzoek de uitkomst bieden. Bij een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert wordt er aan de hand van interviews die uitgevoerd worden door onze arbeidsdeskundigen en met de bedrijfsarts bepaald of de werknemer in kwestie zijn of haar eigen werk kan hervatten. Als de uitkomst van dat arbeidsdeskundig onderzoek positief is, dan zal er onderzocht worden of het hervatten van werk bij de eigen werkgever mogelijk is, of er gezocht moet worden naar een nieuwe werkplaats met een andere werkgever.

Arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert

De vraag is misschien: wanneer moet er een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd worden? In welke situaties is dit op mijn werknemer van toepassing? Dit kunt u aan de hand van een aantal vragen bepalen. Als deze vragen op u van toepassing zijn, dan is een arbeidsdeskundig onderzoek nodig. De vragen luiden als volgt: Kan het werk wat u aanbiedt als werkgever aangepast worden op de mogelijkheden van wat uw werknemer kan? Zal het nodig zijn om te zoeken naar een werkplek die niet meer binnen uw organisatie, maar die van een ander is? Hoe belastbaar is uw werknemer na deze lange periode van arbeidsongeschiktheid? Zou er eventueel een andere functie bij uw werknemer passen die nog wel binnen uw organisatie is? Is er überhaupt zicht op terugkeer van uw werknemer naar de werkplek die hij of zij eerst had? Als deze vragen op u van toepassing zijn, dan is het een goed idee om te kijken naar een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan u helpen om antwoord te geven op deze vragen.

Een arbeidsdeskundig onderzoek van eerste of tweede spoor?

Er is natuurlijk een onderling verschil tussen een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste of tweede spoor. Het belangrijkste verschil berust in waar de werknemer na het arbeidsdeskundig onderzoek komt te werken. Bij AdXpert wordt eerst gekeken naar arbeidsdeskundig onderzoek binnen het eerste spoor, waarbij de werknemer weer bij uw organisatie komt te werken. Een arbeidsdeskundig onderzoek van het tweede spoor is dan natuurlijk het tegenovergestelde.