Bedrijfspand verhuren? Let op de volgende zaken!

Regelgeving en formaliteiten bij bedrijfspand verhuren

Wanneer u een bedrijfspand wilt verhuren omdat u zelf de betreffende ruimte niet nodig hebt, krijgt u te maken met de nodige regelgeving en formaliteiten. Veel ondernemers hebben weinig kaas gegeten van hoe ze een eigen bedrijfspand verhuren moeten aanpakken en regelen. Waar moet u zoal op letten als u uw eigen bedrijfspand verhuren wilt? En waarom is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen als u dit soort plannen heeft?

Aandachtspunten bij de verhuur van een bedrijfspand

Wie een bedrijfspand verhuren wil, moet het nodige regelen. Een daarvan is het melden van de verhuur bij de gemeente en belastingdienst. Verder dient er een waterdicht en juridisch correct huurcontract opgesteld te worden. Hierin staan de personalia vermeldt van huurder en verhuurder, maar ook zaken als de huurvoorwaarden, de huurprijs, de bankgarantie, een eventuele borgsom, afspraken over energiekosten en onderhoud, de afgesproken huurperiode en de gewenste omgang met het pand: mag de huurder aanpassingen doen of verbouwingen en zo ja, welke wel en welke niet? Ten slotte is de werving van huurders een aandachtspunt. Als ondernemer moet u goed nadenken over hoe u uw bedrijfspand verhuren onder de aandacht van potentiële huurders brengt, bijvoorbeeld online via Funda of andere website. Of, en dat is aan te raden, via een bedrijfsmakelaar die ervaring heeft met de verhuur van bedrijfspanden, loodsen en fabrieksruimte.

Een bedrijfsmakelaar regelt het tot in de puntjes

Het is aan te raden om een bedrijfsmakelaar te contacteren als u een bedrijfspand verhuren wilt. Bedrijfsmakelaars kennen de ingewikkelde regelgeving rond de verhuur van bedrijfsruimte en kunnen u bij alles bijstaan: van het opstellen van een huurcontract, het vaststellen van een goede huurprijs en de promotie. Neem contact op voor meer informatie!

 

by