Jabbercast
Image default
Health

Cursus BHV

Cursus BHV als waardevolle toevoeging
Echt weten wat u moet doen in een noodsituatie? Schrijf u nu in voor een cursus BHV, zodat u weet wat u kunt doen voor uzelf, uw bedrijf en uw collega’s.

BHV voor de werkgever
Een werkgever is bij Arbowet verplicht om te zorgen dat er maatregelen zijn genomen voor alle medewerkers binnen zijn bedrijf met betrekking tot:
• eerste hulp bij ongevallen
• beperken van gevolgen van ongevallen
• bestrijden van brand
• alarmering en ontruiming
• communicatie en verbindingen met externe hulpdiensten

BHV opgeleide medewerkers is dus een uitstekende inzet om aan deze verplichting te voldoen. En met meer dan 200.000 bedrijfsongevallen per jaar (bron: RIVM), geen overbodige luxe.

De werknemer met BHV

Het volgen van een cursus BHV heeft niet alleen meerwaarde voor de werkgever. Als werknemer met een BHV-diploma op zak, hebt u ook een dikke streep voor. U raakt betrokken bij de veiligheid binnen uw bedrijf. Daarbij komt, de kennis die u tijdens uw cursus BHV hebt opgedaan, draagt u altijd bij u. Dus ook als u niet op de werkvloer bent weet u hoe te handelen in een situatie die om hulp roept. Een zeer veilig gevoel!

De cursus BHV

Bedrijfshulpverlener wordt u ook niet zomaar. De BHV cursus bestaat uit twee cursusdagen waarin u wordt geleerd hoe u levens kunt redden, een beginnende brand kunt bestrijden en beperken én hoe moet handelen bij een ontruiming. Na het voltooien van de basiscursus BHV bent u landelijk gecertificeerd. Door een jaarlijkse herhaling blijft uw kennis up-to-date en gaan de geleerde handelingen onderdeel uitmaken van uw parate kennis.

Al met al, de cursus BHV is een zeer waardevolle uitbreiding van uw algemene kennis en mooie toevoeging op uw lijst met competenties.
Bekijk de website van Arehbo.nl voor een compleet aanbod cursussen. Al meer dan 20 jaar een specialist op het gebied van EHBO en BHV cursussen.