De e sigaret

Zoals een bekende en vooraanstaande arts in zijn boek geschreven heeft “de e sigaret gaat veel levens redden in de eenentwintigste eeuw”. Met andere woorden, de e sigaret is vele male minder schadelijk dan een tabak sigaret. Consumenten beginnen dat eindelijk te begrijpen, daar komt ook de trend vandaan die om de e sigaret heen hangt.

E sigaret en gezondheid

Er zijn zat bewijzen dat de e sigaret minder schadelijk is dan een tabak sigaret. Alleen wil onder andere de Nederlandse overheid niet echt mee werken. Zei denken natuurlijk; als iedereen aan de e sigaret gaat zijn wij onze belasting over tabak kwijt.

Het dampen van een e sigaret brengt alleen al op gebied van gezondheid veel voordelen met zich mee. Iemand die begint met dampen en stopt met de tabak sigaret zal dat na een tijdje gaan merken aan zijn conditie, deze zal er snel op voorruit gaan. Ook na enkele weken niet meer gerookt te hebben herstellen de smaak pupillen weer en gaat eten beter smaken waardoor je automatisch ook weer gezonder gaat eten. Door al die troep wat in tabak zit slippen je aderen dicht, dat is ook niet goed voor je hart, ook dat hersteld voor een grootdeel als je langere tijd geen tabak meer gerookt hebt. Heb je een jaar of langer niet meer gerookt? Dan is de kans dat je nog longkanker krijgt ook aanzienlijk kleiner geworden.

Met al deze feiten over de e sigaret op een rij zijn er nog steeds organisaties die beweren dat de e sigaret zeer schadelijk is, schadelijker dan tabak. Het dampen is niet alleen minder schadelijk voor de damper ook voor zijn omstanders, mee roken bestaat namelijk niet bij een e sigaret. De damp die je uitblaast is schone water damp, deze vervliegt direct.

Financieel voordeel e sigaret

Als je een e sigaret gaat dampen profiteer je niet alleen van de voordelen die er aan zitten voor je gezondheid. Een e sigaret dampen is ook nog een tachtig procent goedkoper dan tabak roken. In deze berekening zijn alle producten mee gerekend die je nodig hebt om op een prettige manier te kunnen dampen. En er is uit gegaan van een gemiddelde e sigaret prijs van dertig euro.

Het voordeel begint al bij de e liquids die je nodig hebt om te kunnen dampen. Deze kosten circa € 4,95 voor 10 milliliter, deze 10 milliliter is vergelijkbaar met 120 sigaretten.

Waar koop je een e sigaret

Een e sigaret kun je bewijzen van spreken op iedere hoek van de straat kopen, echter is het verstandig om een e sigaret alleen te kopen bij een e sigaret speciaalzaak of een webwinkel die je daar meer over kan vertellen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je e sigaret snel stuk is.

by