Jabbercast
Image default
Offers

Drie soorten kippenhokken jouw favoriete kip!

Kippen zorgen voor ouderwetse gezelligheid. Ze tokken de hele dag door en toch houden we van ze. Je kip geeft jou elke dag een ei en sommige kippen houden zelfs van knuffelen. Wat voor kip je ook hebt, hij heeft een huisje nodig. Wat voor hokken zijn er op de markt en waarom zou je voor dat type hok kiezen? Op deze vragen geven wij antwoord. Lees snel verder. 

  1. Kippenhok met ren

Als je kippenhok bestaat uit een hok en een ren, heeft je kip meer bewegingsruimte. Dit betekent dat je kip meer kan bewegen en meer frisse lucht krijgt. Bewegen is namelijk niet alleen goed voor mensen maar ook voor kippen. Zo blijven jouw kippen gezond en vrolijk. 

 

  1. Kunststof kippenhok

Het gebruik van kunststof voor dierenverblijven is vrij nieuw. De voordelen van dit materiaal is bij veel mensen niet bekend. Daarom hebben wij de aantrekkelijke voordelen van dit materiaal op een rijtje gezet:

  • Makkelijk schoon te houden, dit materiaal is water afstotend en zal dus niet snel gaan rotten in tegenstelling tot hout. Schoonmaken is dan ook een ‘eitje’(om binnen het kippen thema te blijven).

  • Duurzaam, kunststof hokken gaan langer mee dan hokken van hout. Kunststof is dus veel duurzamer. 

 

  1. Nachthok 

Als je veel grond rondom je woning hebt, kan je er voor kiezen om de kippen vrij te laten lopen. Om te zorgen dat ze niet ontsnappen, raden wij aan om een hok rond om hun terrein te zetten. Als je kippen vrij tam zijn kan je er natuurlijk ook voor kiezen om het hek weg te laten. Jij kent jouw dieren het beste. Als je ze ‘vrij’ wilt laten lopen is het slim om te kiezen voor een nachthok. Dit omdat ze dan een plek hebben om hun eieren te leggen en op stok te gaan. Nachthokken zijn donker van binnen, zo kunnen de kippen tot rust komen. 

 

Een Kippenhok kopen?

Het kopen van een dierenverblijf kan overal maar wij hebben wel een aanrader. Bij dierenverblijf.com kan je eenvoudig een kippenhok kopen. Ze bezorgen de volgende dag je hok als je voor 17.00 uur besteld. Ook krijg je gratis verzending bij een aankoop boven de 50 euro. Meer weten? Kijk op hun site voor meer informatie. 

 

https://www.dierenverblijf.com/