Jabbercast
Image default
Health

Een mantelzorgwoning kopen, voor persoonlijke zorg dichtbij huis

‘We moeten een mantelzorgwoning kopen’, was de eerste gedachte die bij me opkwam. Zo’n half jaar geleden is mijn moeder van de trap gevallen. Je kent het wel. Ouder mensje, toch niet meer al te best ter been, maar nog zelfstandig en fit genoeg om niet volledig verzorgd te willen en hoeven worden. De wens was dan ook om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Wat er ook gebeurt. Maar nu merkt ze zelf ook wel dat ze wat achteruit gaat. Zeker nu ze na die valpartij echt niet meer de trap op en af kan lopen. Ze realiseert zich ook dat een mantelzorgwoning kopen het beste aansluit bij haar persoonlijke wens: zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar in noodgevallen altijd een helpende hand dichtbij. Bij Chaletbouw Wernsen kunt u terecht voor een mantelzorgwoning op maat.

Een mantelzorgwoning kopen of toch dat schuurtje verbouwen?

Natuurlijk wil ik mijn moeder niet onderbrengen in het schuurtje dat achter in onze tuin staat. Zelfs na een grondige verbouwing, wat ook het nodige zal kosten, blijft het toch een schuurtje. Een schuurtje dat nu meer dan prima is om wat bezems, de grasmaaier en de tuinset te herbergen. Maar mijn moeder? Absoluut niet. Zelfs na een verbouwing is het te klein, te tochtig en absoluut geen thuis. Nee, dat gun ik mijn moeder op haar leeftijd zeker niet.

We gaan een mantelzorgwoning kopen voor mijn moeder

De mantelzorgwoning kopen we voor mijn moeder bij Mantelzorg Wernsen. Een chalet bouwbedrijf gevestigd in Putten. Uit ervaring weet ik dat een chalet een prima verblijf is voor langere tijd. Mijn man en ik zijn een tijdje eigenaar geweest van een chalet op een vakantiepark. Klein, maar van alle gemakken voorzien en uitgerust met alle luxe die je je maar kunt bedenken. Aan de hand van je persoonlijke budget wordt vastgesteld welke mogelijkheden er zijn. Ik wil mijn moeder een zo aangenaam mogelijke tijd bezorgen, bij ons in de achtertuin. Zelfstandig maar toch onder mijn hoede indien nodig. En zo moet de mantelzorgwoning die wij gaan kopen voor mijn moeder ook zijn. Deze moet voldoen aan de specifieke woonbehoefte en moet flexibel en comfortabel zijn. En ik weet zeker dat Mantelzorg Wernsen ons vanwege hun jarenlange ervaring op dit gebied, uitstekend van dienst zal zijn.