Gezondere spouwmuurisolatie dankzij een isolatiepremie

Dure investeringen zijn niet goed voor uw gezondheid vanwege de vele stress die er vaak bij ontstaat, daarom is de isolatiepremie 2016 bij spouwmuurisolatie heel prettig en schaadt uw gezondheid zeker niet. Dure investeringen bezorgen u stres en dat is slechts voor uw gezondheid, dus ontstressen dankzij de isolatiepremie 2016 is zo gek nog niet. En een juiste spouwmuurisolatie is altijd goed voor uw gezondheid en uiteindelijk ook voor uw portemonnee. De isolatiepremie conform de regels van 2015, blijft ook in 2016 bestaan, dat is erg prettig voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Eigenlijk was het de bedoeling dat eind 2015 de isolatiepremie zou vervallen, echter dat is niet gebeurd. In 2015 was het nog niet duidelijk of de toenmalige isolatiepremie ook in 2016 van toepassing zou zijn. De isolatiepremie regeling van 2015 loopt in ieder geval door tot juli 2016. Met andere woorden, de bestaande regeling kunt u nog aanvragen tot en met 30 juni 2016. Het is overigens de verwachting dat de isolatiepremie regeling uiteindelijk minimaal tot het eind van 2016 gehandhaafd blijft. Het is dus nog steeds interessant om dit jaar spouwmuurisolatie te laten uitvoeren. Dankzij de isolatiepremie is de terugverdien periode nog een stuk korter. De vraag is er een isolatiepremie 2016 in Vlaanderen of is het voorbij, kan positief beantwoord worden. Ook in 2016 bestaat de isolatiepremie, exact gelijk aan de regeling van 2016 nog, dit geldt o.a. ook voor spouwmuurisolatie. Isolatiepremie, kan men aanvragen voor verschillende vormen van isolatie, niet alleen voor spouwmuurisolatie. Wanneer men besluit over te gaan op spouwmuurisolatie en men een isolatiepremie wil hebben, is het zinvol voor de zekerheid aan te nemen dat de huidige isolatiepremie regeling gegarandeerd tot 1 juli 2016 blijft bestaan (waarschijnlijk tot eind 2016, maar 1 juli 2016 is tot nu toe als datum genoemd.) en dus moet de isolatiepremie voor spouwmuurisolatie uiterlijk in juni 2016 aangevraagd worden. Ook wanneer men gebruik wil maken van de isolatiepremie voor een andere vorm van woningisolatie geldt hetzelfde.

Isolatiepremie 2016 tijdig aanvragen

Voor u het weet is de 1ste helft van 2016 voorbij en denkt dan pas aan spouwmuurisolatie. Het risico bestaat dat vanaf 1 juli 2016 de isolatiepremie afgeschaft is, of verlaagd wordt. Het kan daarom geen kwaad om zo snel mogelijk een isolatiepremie aan te vragen en spouwmuurisolatie te laten uitvoeren. Er zijn een aantal stromingen gaan, maar steeds meer aannemers kiezen de wijze van isolatiemateriaal waar het grote publiek om vraagt. Je kunt als aannemer wel kiezen voor andere isolatieproducten, maar dan mis je op de lange termijn de boot. Daarbij is het aantal na te isoleren huizen niet oneindig. Eens dat alle huizen in Vlaanderen zijn aangepakt, moet je het terrein verleggen naar het buitenland. Hierbij moet je denken aan alle landen waar men te maken heeft met slagregens. De spouw tussen de buiten- en de binnenmuur moest er voor zorgen dat alleen de buitenste muur vochtig kon worden en er geen ‘koude brug’ werd gemaakt met de binnenste muur. Indien dit wel zo is, ontstaat optrekkend vocht. Dit geeft uiteindelijk schimmelvorming in huis.

Isolatiepremie en gezondheid
Er zijn altijd creatieve Vlamingen die denken dat elke subsidie meegepakt moet worden. Dit levert uiteindelijk alleen maar spanning op en is dank ook niet aan te raden vanwege uw gezondheid. Zo gaan zij proberen om de optimale hoeveelheid subsidie te krijgen van de overheid. Wat doen deze mensen die gaan nieuwe kozijnen plaatsen. En als ze dat doen in combinatie met het na isoleren van de spouw (spouwmuurisolatie), dan krijgen ze 2x zoveel subsidie voor de nieuwe kozijnen als zouden zij dit niet doen. Maar zoals altijd is het niet aan elke slimmerik gegeven om deze subsidie binnen te halen. Ze hebben wel het papierwerk ingevuld en bij een bevriende aannemer een factuur gehaald voor leveren van de dienst. Echter wonen ze in een huis wat is gebouwd begin jaren ’90. Nu is de overheid niet helemaal van gisteren en stuurt een controleur ter plaatse. Het is namelijk zo dat huis met een spouw werden gebouwd tussen 1920 en ongeveer 1980. Daarna werd er glaswol in de spouwmuren geplaatst voor een optimale isolatie. Wanneer men wordt gepakt voor een dergelijk vergrijp, dan wordt niet alleen de subsidie niet uitgekeerd, maar ook wordt er een strafrechtelijke procedure opgestart. Deze wordt niet alleen tegen de fraudeur ingesteld, maar ook richting de aannemer. En voor deze partij kan het nog wel eens veel grotere gevolgen hebben, omdat men geen opdrachten meer krijgt van de overheid. In het slechtste geval raakt de firma zijn aannemingsnummer kwijt wat wettelijk verplicht is.

Maar gelukkig zijn er ook brave Vlamingen die een keuze gaan maken om de spouw te laten opvullen. Hierbij moet men vooral niet uit het oog verliezen dat de technieken op elkaar lijken, maar datgene wat er in de muur wordt gespoten zeer verschillend kan zijn. De ene spouwmuurisolatie, die u met ondersteuning van een isolatiepremie, heeft laten uitvoeren bevat soms meer schadelijke stoffen voor uw gezondheid als de andere.

Isolatiepremie 2016 niet alleen voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest aantrekkelijk vorm van woningisolatie, maar kan niet altijd toegepast worden. Een eventueel alternatief is dan buitenisolatie. Van belang is dat u uw ramen niet vergeet, door glas verdwijnt zeer veel warmte. Indien optimaal geïsoleerd (spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie) en aan de ramen is gedacht, komt u in aanmerking voor een isolatiepremie. Een isolatiepremie kun je aanvragen voor spouwmuurisolatie. Voor spouwmuurisolatie heb je geen vergunning nodig. Echter er moet wel met een bijzonderheid rekening gehouden worden: Heb je vleermuizen in de spouw? Dan moet je op grond van de Flora- en faunawet een ontheffing aanvragen bij jouw gemeente. Je bent enthousiast over spouwmuurisolatie en je wilt de stap nemen om je spouwmuur te laten isoleren. Wat bespreek je met het bedrijf dat de spouwmuurisolatie uitvoert en hoe beoordeel je offertes? Het best kunt u zich bij een onafhankelijk spouwmuurisolatie portaal aanmelden. De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de breedte van de spouw, en minder van het gebruikte isolatiemateriaal. Tussen de diverse soorten isolatiematerialen, zitten slechts kleine verschillen en alle materialen isoleren ongeveer evengoed. In sommige situaties (bijvoorbeeld bij een smalle spouw) zijn niet alle materialen geschikt. Vraag in dat geval welk materiaal wel geschikt is. Mocht het bedrijf niet met dat materiaal werken, kies dan voor een ander bedrijf. In veel huizen ventileert de kruipruimte via openingen in de spouwmuur. Na spouwmuurisolatie kan dat meestal niet meer en moet het isolatiebedrijf nieuwe ventilatiekokers maken voor de kruipruimte. Ventilatie van de kruipruimte is belangrijk, anders kunnen zich daar vocht en radongas ophopen, die vervolgens in huis terecht komen. Met een isolatiepremie is spouwmuurisolatie een aantrekkelijke zaak, haalt spanning bij u weg en is dus goed voor uw gezondheid!

Meer informatie: http://www.isolatie-vlaanderen.be/isolatiepremie