Jabbercast
Image default
Health

Klantrelaties zorgen voor continuïteit

Klantrelaties zijn misschien wel het belangrijkste voor het voortbestaan van een bedrijf. Goede klantrelaties zorgen ervoor dat je klanten terug komen en dat ze goed spreken over je bedrijf. Als je klanten veel positief over je bedrijf praten tegen andere mensen kan dit meer klanten trekken, en dus als een sneeuwbaleffect fungeren.

De eerste indruk die je achterlaat bij je klant is heel belangrijk. Deze indruk is doorslaggevend of hij/zij met je door gaat of niet. Het eerste contact kan face-to-face plaatsvinden of via telefoon. Als het eerste contact face-to-face is, is het belangrijk dat je een professionele houding aanneemt, vertrouwen wekt, respectvol bent en expertise uitstraalt. Als het eerste contact telefonisch is dan is het belangrijk dat je na de telefoonopname gelijk de klant kan helpen en niet langer hoeft te laten wachten. Wat vaak als “fijn” word ervaren onder de klanten is wanneer er wordt gebeld ze telkens dezelfde persoon aan de telefoon hebben. Dit werkt mee in het wekken van vertrouwen bij de klant. Bij veel bedrijven is dit vaak niet mogelijk door verschillende redenen, daarom besteden ze het vaak uit aan bedrijven die telefoonservice leveren.

Hierboven is vooral gesproken over het creëren van klantrelaties, het behouden hiervan is ook van belang. Je moet klanten daarom blijven prikkelen om bij je terug te laten komen en je te onderscheiden van de concurrenten. De service speelt hier een grote rol in. Respectvol met je klanten omgaan, het uiten van vertrouwen en het meedenken met de klant moeten met aandacht worden uitgevoerd. Als dit allemaal klopt gaat de klant het als een “plezier” zien om naar je bedrijf te komen en zaken te doen. Tot slot is het belangrijk dat je de klanten van tijd tot tijd beloond dat ze nog klant van je zijn. Aanbiedingen en kortingen fungeren altijd goed als beloning. Al met al bepaald de gezondheid van je klantrelaties hoe goed het gaat met

https://www.bizziphone.com/