Jabbercast
Image default
Health

Triathlon365: Alles over triathlontraining

Om een goede tijd neer te kunnen zetten tijdens een triathlonwedstrijd is de kwaliteit van de trainingen nog belangrijker dan de kwantiteit. Sterker nog, wanneer je teveel traint heb je meer kans op blessures en overtraining. Te veel training is niet goed voor je progressie, eerder slecht voor je progressie. Het heeft wel veel zin om tijd en aandacht te besteden aan jouw techniek, zeker bij het zwemonderdeel valt er veel winst te behalen met een juiste techniek. 

Triathlon365: De autoriteit op triathlongebied

Triathlon365 is in Nederland en in België de autoriteitswebsite op triathlongebied. Je leest er over alles wat maar met de prachtige triathlonsport te maken heeft. Kijk verlekkerd naar alle mooie spullen die jouw training en wedstrijden aangenamer maken zoals de prachtige Trek-fietsen en de fijnste onderwater mp3-spelers. Of plan je reis naar een mooie wedstrijd in het buitenland zoals de challenge wedstrijd in Madrid. Bouw je kennis op door te kijken naar de volledige informatie in de kennisbank die iedere week verder wordt ontwikkeld.

Triathlontraining

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen komt er meer bij triathlontraining kijken dan alleen maar uren draaien. Was het maar zo simpel 😉. Helaas maak je met te veel trainingsuren meer kapot dan dat je jezelf verbeterd. Wel heeft een juiste techniek en het trainen in de juiste hartslagzones een enorm positief effect op jouw kracht en snelheid tijdens triathlonwedstrijden. Herstel is hierbij net zo belangrijk als training.

Mindful hardlopen

Mindful hardlopen is een manier om op een goede manier hard te lopen. Je leert om te gaan met de stroom aan stemmen in je hoofd tijdens het hardlopen. Dit kan helpen tijdens de moeilijke en zware momenten tijdens het hardlopen.

https://www.spinning365.nl/