Jabbercast
Image default
Health

Veilig achteruitrijden

Achteruitrijden is niet iedereens favoriet, vooral de dames onder ons vinden het vaak eng om achteruit te rijden. Je kunt niet altijd even goed zien wat er achter je gebeurt, of er een paaltje staat en of je misschien te dicht op de auto achter je staat. Dit komt mede door dat er op dat moment van achteruitrijden meerdere taken tegelijk uitgevoerd moeten worden. Normaal gesproken wordt er gezegd dat dames heel goed kunnen multitasking, maar als het op achteruitrijden aankomt dan is het een drama. Vaak kan de vrouw en iets doen en kletsen tegelijk, maar bij het achteruitrijden komen meerdere handelingen samen. Zo moet er en gas gegeven worden, gestuurd worden, ingeschat worden hoever de afstand is en dat allemaal terwijl je achteruit kijkt, niet wetende altijd wat er voor je gebeurt en er moet uiteraard uitgekeken worden naar ander verkeer en voornamelijk fietsers en voetgangers, welke altijd in bescherming genomen worden.

Met de komst in de meeste nieuwere auto’s van de sensoren in de bumpers aan de voorkant gaat het vaak al een stuk beter. Maar als nog vinden vrouwen het lastig om achteruit te rijden, als het piepje al eventjes lang achterelkaar aan gaat betekend het eigenlijk dat je nog voldoende ruimte hebt om nog een aantal centimeter achteruit te gaan, echter vaak stoppen ze dan al omdat ze bang zijn alsnog wat te raken. De mannen maakt het overigens allemaal niet zo veel uit, zij zijn veel sneller maar ook nonchalanter, en maken daardoor wel vaker schade.

In sommige nieuwe auto’s is het een optie om ook een achteruitrijcamera te laten monteren, zoals dit ook mogelijk is bij van Zwitserland. Zo kan je precies zien wat er achter je gebeurd en kan je op een camera bekijken hoever je nog naar achteren kan. Maar helaas zit deze optie niet in iedere auto, en helemaal al niet als je de auto al een aantal jaar hebt. Gelukkig zijn er achteruitrijcamera draadloos die je zo aan je voertuig kunt bevestigen waarmee je alsnog het gemak kan ervaren van een achteruitrijcamera.

Voor meer informatie kunt u naar vanzwitserland.nl gaan.

http://vanzwitserland.nl/