Veiligheid is voorkomen en behandelen

Veiligheidsartikelen worden al voor een lange tijd gemaakt om mensen te behandelen bij ongelukken of om deze ongelukken te voorkomen. Het klinkt misschien heel zwaar, maar het kan soms het verschil betekenen tussen leven en dood. Een voorbeeld is de tweede wereldoorlog. Er liepen toen “medics” rond, ook wel bekend als velddokters, die eerste hulp moesten verlenen bij soldaten die gewond raakte. De verwondingen waar die velddokters mee te maken hadden konden variëren van schotwonden tot verstuikte enkels, hier was hun behandel koffer ook op afgestemd met bijvoorbeeld morfine.

Vandaag de dag hoeven we ons niet meer zorgen te maken om grote verwondingen als schotwonden. Dit wil nog niet zeggen dat we geen voorzorgsmaatregelen in huis of kantoor moeten hebben wanneer er zich “kleinere verwondingen” voordoen. Schaafwonden, verstuikte enkels, brandwonden en snijwonden komen in het dagelijks leven nog steeds voor en moeten behandeld worden. Ontstekingen, spierscheuringen of erger kan dan voorkomen worden. Een verbandkoffer in huis is daarom geen overbodige luxe.

Nu hebben we het vooral gehad over lichamelijke schade, maar er kan natuurlijk ook materiele schade ontstaan. Brand bijvoorbeeld is iets wat niet alleen lichamelijke schade kan veroorzaken maar ook een hele boel materiele schade. Huizen die in brand staan komen nog regelmatig in het nieuws, en dat zie je vaak dat heel het huis afgebrand is. Een goede manier om een (beginnende) brand te kunnen detecteren is het plaatsen van een rookmelder. Een klein wolkje rook detecteert een rookmelder al en als die rook teveel word gaat het alarm af en worden de inwonende gewaarschuwd. Roken is daarom geen aanrader in ruimtes met een rookmelder! Een rookmelder blust de brand nog niet, daar is een schuimblusser voor nodig. een schuimblusser bedekt het hele gebied waar brand is met een natte schuimlaag waar geen vuur doorheen komt. Je kamer is dan misschien wel een beetje vies, maar je huis heb je nog wel!

https://www.schoens-safety.nl/