Jabbercast
Image default
Health

Veiligheid voor alles

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dagelijks ontstaan files als gevolg van bijvoorbeeld een botsing, van blikschade tot auto’s die op hun kop in de sloot liggen. De afgelopen tijd is het sommige dagen erg glad geweest, waardoor op één dag zelfs meer dan 450 aanrijdingen hebben plaatsgevonden. Met snelwegen die in ijsbanen veranderen krijgen veel verkeersgebruikers soms de schrik van hun leven. Sinds oktober vorig jaar is er al ruim 45 miljoen kilo strooizout gestrooid, waarmee bijna een kwart van de wintervoorraad (200 miljoen kilo) is opgemaakt. Ondanks de inzet van de verschillende strooiploegen kunnen ongelukken niet worden voorkomen.

Niet alleen bij gladheid gebeuren er ongelukken. Meerdere keren per dag ontstaan gevaarlijke situaties en files op de snelwegen door automobilisten die na een aanrijding midden op de weg de schade afwikkelen. Alleen al op de snelwegen rond Amsterdam gebeurt dit dagelijks zo’n vier keer. Als er enkel blikschade is bij een aanrijding en de voertuigen kunnen nog verder rijden, dan is de regel om naar een afrit te rijden en daar een veilige plek op te zoeken om de formulieren in te vullen. Op de snelweg met snelheden van 130 kilometer per uur kan het echter makkelijk verkeerd uitpakken. Voor inwoners van België is het wettelijk verplicht om daarom naast de gebruikelijke attributen ook een schuimblusser in de auto te hebben. In Nederland is het echter alleen verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben.

Er gebeuren natuurlijk niet alleen op de snelweg ongelukken. Het kan zomaar zijn dat u ’s avonds laat door de stad rijdt en op de rotonde een fietser zonder licht over het hoofd ziet. In zo’n geval is het handig om altijd een verbandkoffer in de auto aanwezig te hebben, ongeacht of de botsing hard of zacht aankomt. Het kan namelijk zomaar zijn dat de fietser net verkeerd neerkomt.

http://www.schoens-safety.nl/