Jabbercast
Image default
Health

Voordelen van een eigen bedrijf

Als we een bedrijfje beginnen, zijn er vaak veel dingen die we niet zo leuk vinden. Zoals bijvoorbeeld het geregel op het begin. Bijvoorbeeld de aanmelding bij de kamer van koophandel en het opzetten van het productieproces. Daarnaast komt er later, wanneer het bedrijfje lekker loopt, de salarisverwerking en personeelsadministratie bij. Het is dus erg makkelijk om gedemotiveerd te worden hierdoor. Maar er zijn ook heel veel dingen aan je eigen bedrijf hebben die wel erg leuk zijn. Daarom hier 3 dingen die wel leuk zijn, en die het ondernemen het ook zeker waar maken.

Vaak gaan we voor onszelf beginnen omdat we het maken van het product zo leuk vinden. Daarom is het super leuk om bezig te zijn met dat product. Met hoe het eruit ziet, hoe het het beste werkt en dat soort dingen. Daarom is het ontwerpen van het product het zeker waard om toch die lastige dingen te doen.

Het aller fijnste aan voor jezelf beginnen is dat je vrijheid hebt. Je kan zelf bepalen wat je doet en wanneer je dat doet. Je hebt zelf heel veel keuze wat je doet, wanneer je dat doen en hoe je dat doet. Bij deze vrijheid komt natuurlijk ook heel veel verantwoordelijkheid kijken. Echter zijn deze verantwoordelijkheden het ook heel erg waard door de vrijheid. Want niet langer word je vertelt wat en hoe je iets moet doen, daar heb je complete vrijheid in.

Wanneer het aanslaat, hoef je het met niemand te delen. Al het geld dat dan binnenkomt, kan naar jou gaan. Dit is natuurlijk anders dan als je in loondienst werkt bij een winstgevend bedrijf. Als je daar geweldig werk levert, zal je daar veel minder van merken dan als het je eigen bedrijf is.

https://www.cbbs.nl/